Webbhotelltips

Tips till ett bättre webbhotell

Hur man jämför webbhotell

Det är inte alltid det lättaste att jämföra webbhotell om man står i valet av att välja en leverantör. Det mest självklara är att jämföra specifikationerna och priset på webbhotellspaketet. Att helt enkelt ta reda på hur mycket utrymme du får, trafik du får skicka och till vilket pris.

Det finns sedan en mängd andra specifikationer att jämföra men detta är ofta den enkla biten. Den svårare biten är att jämföra vilket av två webbhotell som är mest seriösa. Det är knappt man vet var man ska börja ibland och att läsa informationen som företaget själv skrivit kan givetvis ge en insikt i deras datacenter och hur de är uppbyggt, men de är ändå partiska så det är svårt att verkligen lita på dem.

Webbhotellen lär knappast ljuga om hur deras infrastruktur med redundans och kylning fungerar (existerar) men hur bra webbhotellet egentligen är går inte att utläsa på företagets egen hemsida. Här gäller det att försöka ta reda på vad tidigare kunder skrivit om webbhotellet och det finns en hel uppsjö men hemsidor på nätet som recenserar webbhotell. Var dock försiktig med hemsidor som gör reklam för webbhotell då det inte är säkert att de ens testat webbhotellen de marknadsför.

Supporten är också svår att jämföra om man inte själv vill sätta sig ner och testa den, men då kan det krävas att du redan har ett webbhotellkonto så du faktiskt kommer i kontakt med webbhotells support och inte säljavdelningen. En säljavdelning som inte är vänliga är förmodligen ett mycket misslyckat koncept och därför bör du inte förlita dig på deras vänlighet eller lovord.

En sak som absolut kan väga tungt är vad webbhotellet garanterar och utlovar. Idag finns det webbhotell som ger pengarna tillbaka vid för mycket nertid, återbetalar resterande tid om du vill säga upp avtalet och givetvis webbhotell utan bindningstid eller uppsägningstid.

Om din webbplats har en omsättning på tio-tusentals kronor om dagen så är det knappast någon tröst att webbhotellskostnaden återbetalas. Men och andra sidan får du kanske skylla dig själv om du valt ett vanligt webbhotell för en så pass viktigt hemsida.

Om du inte vill jämföra massor av webbhotell så ta en titt på City Network och Oderland. Det är två riktigt bra webbhotell.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: