Webbhotelltips

Tips till ett bättre webbhotell

Bästa webbhotell för ett phpBB-forum

phpbb-forum-logophpBB är en mycket populär mjukvara att använda för att öppna ett eget forum. För att kunna göra detta måste du ha tillgång till ett webbhotell som uppfyller systemkravet för phpBB. Nu är det inga konstiga systemkrav för mjukvaran så det gör inte uppgiften att hitta ett lämpligt webbhotell omöjligt.

Det första du behöver göra är att besöka hemsidan för phpBB och säkerställa exakt vilka systemkrav den version du vill köra har. Eftersom det hela tiden släpps nya versioner så kan dessa alltså förändras över tid. Det finns således ingen anledning att gå in i detalj på exakt vad webbhotellet måste uppfyllas då informationen blir inaktuell ganska snabbt.

phpBB är utvecklat i PHP, vilket namnet på forummjukvaran skvallrar om. Webbhotellet där du tänkt lägga upp forumet måste således ha stöd för det. I skrivande stund skulle nog vilket webbhotell som helst med PHP 5.3.x klara av att köra phpBB. Men som sagt kan detta komma att ändras över tid, så säkerställ exakt vilken version som krävs och vad ditt webbhotell kör.

Alla användare, dess information och inläggen som skrivs sparas i en databas. phpBB använder sig av MySQL så det måste också webbhotellet ha stöd för. Förmodligen räcker det med vilken version som helst av MySQL 5 eller senare.

De flesta webbhotell som körs på Linux uppfyller dessa krav och utbudet på webbhotell som uppfyller detta är många så det ska absolut inte vara svårt att hitta något. Vilket webbhotell du bör välja kommer med andra falla på andra faktorer än om de kan köra phpBB, som t.ex. priset och deras kundomdömen.

På hemsidan Webbhotell Lista kan du bl.a. hitta en lista på alla webbhotell som kör Linux. Det kan vara klokt att utgå ifrån en lista och välja bort de du tycker är minst lämpliga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: